Thursday, December 5, 2013

Uleiul de oregano – remediu natural pentru gastrita bacteriana

În conformitate cu Biblioteca Nationala de Medicina din SUA, gastrita de obicei se produce atunci cand mucoasa stomacului devine inflamata sau iritata. Cea mai frecventa cauza de gastrita este administrarea de anumite medicamente pentru perioade lungi de timp, cum ar fi aspirina si ibuprofenul. Alte cauze pot fi infectii bacteriene sau virale, reflux biliar, abuzul de alcool sau stresul extrem.

Tratarea gastritei poate depinde de cauza acesteia: va trebui să fie întrerupta administrarea de aspirina sau ibuprofen, tratate toate infectii bacteriene sau virale care stau la baza sau sa se faca modificări in stilul de viață.


De multe ori se intampla ca gastrita sa fi cauzata de o infectie bacteriana sau virala. Cercetarile arata ca uleiul de oregano contine carvacrol si timol, ingrediente care sunt eficiente împotriva bacteriilor E. coli, Listeria, Salmonella și a unor tulpini specifice de fungi. Este posibil ca reducerea simptomelor in gastrita sa poata fi cauzata de aceste ingrediente active găsite în uleiul de oregano.

Biblioteca Americana de Medicina recomanda persoanelor cu gastrită sa consulte un medic daca durerea din partea superioară a abdomenului nu dispare, daca au scaune negre, vărsături cu sânge sau cum un material precum cafeaua. Perspectivele pentru pacientii cu gastrita sunt de obicei bune, insa pierderea de sange si un risc crescut de cancer gastric sunt posibile complicatii.

Gastrita, dispepsia și problemele ulcerului peptic legat de Helicobacter pylori sunt probleme majore în multe părți ale lumii.

H. pylori – o cauza frecventa de gastrita

H. pylori este o bacterie gram- negativa în formă de spirală, care trăiește în stomac și duoden. Prin eliberarea unei enzime denumite "urează", bacteria H. pylori este capabila să supraviețuiască în stomac. Ureaza transformă ureea în amoniac, care contracarează apoi acidul din stomac. Acest lucru creează un mediu neutralizator pentru protejarea bacteriei  H. pylori de acidul din stomac. Infectia gastrica cu Helicobacter pylori poate duce la apariția diferitelor boli gastrice asociate. Cei mai multi pacienti pot fi vindecati prin uciderea invadatorului H. pylori cu antibiotice și inhibitori ai pompei de protoni. In studii recente, infecția cu Helicobacter pylori a fost, de asemenea, suspectata a fi asociata cu boala cardiaca coronariana si ischemica. Tratamentele antibiotice sunt cele recomandate pentru eradicarea Helicobacter pylori, dar apariția rezistenței la antibiotice face tratamentul mai complicat, iar infecția este susținută la un nivel mai ridicat atunci când tratamentul medicamentos este oprit.

Oregano Oil - Eradicarea naturala a bacteriei H. pyroli

Studiile au arătat că ureaza bacteriei H. pylori este situata în citoplasmă în culturile proaspăt preparate și în membrana externă în culturile mai vechi. În plus față de patogenitatea bacteriei H. pylori, unele dovezi indică faptul că amoniacul generat de urează poate provoca leziuni la nivelul mucoasei gastro-duodenale. Inhibarea specifică a activității ureazei a fost propusă ca o posibilă strategie pentru a inhiba acestui microorganism.
Mulți compuși care apar în mod natural in produse alimentare si plante medicinale, precum și in extracte de fructe, au dovedit a avea activități antimicrobiene. Cercetările recente au indicat că unele fitochimicale fenolice cheie din extractele din plante au proprietăți antimicrobiene care inhiba bacteriile care cauzeaza tipuri comune de intoxicații alimentare, cum ar fi agenți patogeni de toxiinfectie alimentara Listeria monocytogenes și Staphylococcus aureus . Aceste rezultate au indicat, de asemenea, potențialul de a folosi extracte din plante ca ingrediente antimicrobiene în alimente pentru a inhiba H. pylori. Studii anterioare au indicat faptul că stimularea antioxidanta a gazdei este corelata cu inhibarea H. pylori.


Numeroase cercetari au arătat potențialul antimicrobian al extractelor fitochimice. Oregano este una dintre plantele utile; este în general recunoscut ca sigur pentru sanatate si care este cunoscut pentru activitatea sa antimicrobiană legata de radicalul fenolic. Calivita a creat un produs pe baza de ulei de oregano, Oregano Oil, care poate fi folosit intr-o multitudine de scopuri medicinale. Fitochimicalele fenolice din acest ulei, cum ar fi acidul elagic și acidul rozmarinic, au potențialul de a interacționa cu proteinele și de a le modifica conformația. Aceste fitochimicale pot interacționa direct cu receptorii de pe membrana celulelor si ar putea afecta funcționarea normală a pompelor de ioni. De asemenea, caracterul parțial hidrofob al constituenților fenolici permite acumularea și fixarea în membrana citoplasmatică bacteriană, unde efectele inhibitoare pot duce la moartea celulelor bacteriene. Toate aceste efecte demostreaza capacitatea uleiului de oregano de a inhiba H. Pyroli, precum si alte bacterii, dovedind astfel capacitatea acestui remediu natural de a trata gastrita bacteriana si alte probleme gastrice corelate.


Pret Oregano Oil 92.29 Lei (Tva inclus )
Puteti cumpara Oregano Oil prin comanda telefonica sau folosind formularul de comanda
Centrul Medical Sanatatea
Telefon 0251 212 222;  0744 . 575 . 906; 0754 041 424 

No comments:

Post a Comment